Omgekeerd zoeken

Omgekeerd zoeken

Heb je een telefoonnummer en ben je op zoek naar de gegevens achter het nummer? Of heb je een gemiste oproep op je telefoon en weet je niet van wie het nummer is? Met onze tool kun je omgekeerd zoeken en zo erachter komen welke persoon bij het nummer hoort. Meestal zoek je juist naar een telefoonnummer van iemand, maar het kan ook zo zijn dat je juist op zoek bent naar de gegevens achter het nummer. Dit heet omgekeerd zoeken, oftewel zoeken op nummer. Het gebruik van onze tool hiervoor is erg makkelijk. Je hoeft namelijk alleen maar het telefoonnummer in te voeren waarvan je de gegevens op wilt zoeken. Je klikt dan op de knop ‘zoek gegevens’ en er wordt in de database gezocht naar het nummer dat je ingevoerd hebt.

Wanneer het nummer dat je hebt ingevoerd, voorkomt in onze database krijg je meteen de gegevens die erbij horen zoals de naam, het adres, de postcode en de woonplaats. Let wel op dat niet elk telefoonnummer, en vooral privénummers, in onze database staan. Dit ligt aan de privacywet in ons land. Een 06-nummer komt bijvoorbeeld ook niet voor in het telefoonboek. Maar wanneer een mobiel nummer bij een bedrijf hoort, is de kans dat het nummer in onze database voorkomt wel vrij groot. Toch heeft het wel nut om te zoeken op privénummers, want op onze website kun je gebruik maken van nog een zoekfunctie waarbij er gezocht wordt op een nummer. Er wordt dan niet gezocht in de database, maar in de nummers die zijn geplaatst en beoordeeld door de bezoekers van de site.

Wie heeft mij gebeld?

Als het omgekeerd zoeken niks oplevert, kun je het nogmaals proberen op onze ‘wie heeft mij gebeld?’ pagina. Hier vind je verschillende telefoonnummers met beoordelingen en ervaringen die zijn geplaatst door bezoekers van onze site. Er is dus een reële kans dat het nummer dan hier tussen staat en dat je via deze weg toch nog meer kunt vinden over de persoon achter het telefoonnummer. Je kunt via deze manier ook erachter komen of het telefoonnummer te vertrouwen is of niet. Misschien is het wel van een vervelende verkoper of een persoon die je hebt leren kennen via een datingsite. Je kunt via deze weg het telefoonnummer checken door de positieve of negatieve ervaringen van anderen te lezen.

Houd er wel rekening mee dat deze optie om ervaringen te plaatsen bij een telefoonnummer ook misbruikt kan worden. Oplichters kunnen natuurlijk zelf positieve recensies schrijven bij hun telefoonnummer, of mensen kunnen juist een negatieve recensie schrijven bij een telefoonnummer terwijl er helemaal niks aan de hand is. Let hier dus altijd goed op en gebruik je gezond verstand. Als je zelf een beoordeling wilt plaatsen, wees dan altijd eerlijk en zorg dat anderen er ook iets aan hebben.

Omgekeerd zoeken via de zoekmachines

Wanneer ook het zoeken via de pagina ‘wie heeft mij gebeld?’ niks oplevert, is er nog een laatste optie om de gegevens te achterhalen die bij het telefoonnummer horen. Je kunt namelijk ook nog altijd zoeken via Google door daar het nummer in te voeren. Het kan namelijk voorkomen dat mensen hun 06-nummer achterlaten bij een advertentie of op een website. Zo kun je meer te weten komen over de persoon die bij het nummer hoort. We raden het aan om het nummer tussen aanhalingstekens te zetten om de kans op een match te vergroten. Typ bijvoorbeeld “0612345678” of “06-12345678” in en met een beetje geluk krijg je dan de bijbehorende gegevens te zien.