Nummer dienst 1207

Nummer dienst 1207

Als je op zoek bent naar een Belgisch telefoonnummer, maar het nummer niet kunt vinden, kun je gebruik maken van de Vlaamse dienst 1207. Deze dienst heeft namelijk meer dan acht miljoen Belgische telefoonnummers en ook nog eens 2,2 miljoen mobiele telefoonnummers van particulieren die een abonnement hebben bij Proximus, Orange en Telenet die verder nergens worden vernoemd. Je kunt de dienst 1207 bereiken op van maandag tot en met zaterdag vanaf 19:00 uur tot 10:00 in de ochtend.

Hoe werkt 1207?

Wanneer je via 1207 een telefoonnummers wilt achterhalen, hoef je alleen maar naar het nummer te bellen of een SMS te sturen. Je kunt nummers van bedrijven en van particulieren aanvragen. Je stuurt dan de naam@plaatsnaam of de naam van het bedrijf@de plaats waar het bedrijf gevestigd is. Je kunt ook telefoonnummers van een beroepsgroep in een bepaalde regio ontvangen per SMS. Dit doe je door bijvoorbeeld loodgieter@gent te sturen. Vervolgens krijg je een lijst op je telefoon van allemaal loodgieters in Gent. Je kunt de meest populaire beroepen zelfs opvragen in allemaal verschillende talen zoals Frans, Engels, Italiaans, Duits, Turks, Arabisch, Spaans en Portugees. Om de informatie in één van deze talen te krijgen stuur je bijvoorbeeld: * SP plombier@aalst. Je kunt ook omgekeerd zoeken via 1207, dit is wanneer je achter wilt komen welke naam bij een telefoonnummer hoort.

Niet vermelde GSM nummers

Wanneer je op zoek bent naar het telefoonnummer van iemand waarvan het mobiele nummer niet vermeld is, kun je ook 1207 gebruiken om deze persoon te bereiken. Je kunt dan bellen naar 1207 en de naam en gemeente waar de betreffende persoon woont doorgeven. Wanneer het nummer dat je zoekt voorkomt in onze database, wordt je meteen doorverbonden met de berichtendienst. Je kunt dan een boodschap achterlaten voor de persoon van wie het telefoonnummer is. Vergeet echter niet om je naam en telefoonnummer in te spreken zodat de ontvanger weet van wie het bericht is en hoe hij of zij jou kan bereiken. De oproep is voltooid wanneer je de boodschap in hebt gesproken. De berichtendienst laat dan weten aan de ontvanger dat er een nieuw bericht is binnengekomen. Alleen het bericht wordt dan gestuurd en niet het telefoonnummer. Als je geen boodschappen van 1207 wilt ontvangen dan kun je je gratis uit laten schrijven door te bellen naar het nummer 0800 93742.

Wat kost 1207?

Wanneer je een SMS stuurt naar 1207 kost dit je één euro. De kosten van een telefoongesprek naar 1207 is altijd verschillend. Het is namelijk afhankelijk van hoe lang het gesprek duurt. Je betaalt voor de dienst een setup fee en daarna een x-bedrag voor de duur van het gesprek. De kosten hangen ook af van het netwerk dat je gebruikt. Als je met Proximus belt, kost het bijvoorbeeld €1,76 aan standaardkosten en dan nog €0,27 per minuut. Neem contact op met jouw provider om achter de exacte prijs van een telefoontje naar 1207 te komen.