Adres zoeken op naam

Een adres zoeken op naam

Wil je iemands adres opzoeken, maar heb je alleen de naam en verder geen andere gegevens? Met onze tool kun je een adres opzoeken met alleen een naam en zo het adres achterhalen. Het werkt een beetje hetzelfde als wanneer je een telefoonnummer op wilt zoeken, namelijk hoe minder vaak de naam voorkomt, hoe groter de kans is dat je het adres kunt vinden. Als je dus bijvoorbeeld een buitenlandse naam hebt die niet erg vaak voorkomt, dan is de kans vrij groot dat je het adres gemakkelijk kunt vinden. Deze moet dan natuurlijk wel in de database staan. Als je een naam hebt die vaak voorkomt, zoals De Vries of Janssen, dan kan het vinden van het bijbehorende adres wel eens een stuk lastiger worden. Deze namen komen namelijk erg veel voor in ons land en dan zul je heel veel adressen als resultaat krijgen.

Onze tool ‘adres zoeken op naam’ is erg eenvoudig te gebruiken. In het zoekveld vul je de naam of namen in en het enige wat je dan moet doen, is klikken op de knop ‘zoek adres’. Wanneer je dus zowel de voor- als achternaam weet, kun je het adres dus ook op twee manieren proberen op te zoeken. Je kunt eerst de voornaam en dan de achternaam invoeren, maar ook eerst de achternaam en dan de voornaam. Soms staat hij namelijk met de voornaam eerst in het systeem en soms met de achternaam eerst. Wanneer je het op beide manieren probeert op te zoeken, is dus de kans groter dat je het adres zult vinden.

Waar kun je verder naar een adres zoeken?

Als je het adres niet kunt vinden via onze website, kun je het proberen bij andere zoekmachines zoals Google. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de persoon die je zoekt online ergens een adres heeft achtergelaten of een openbaar profiel heeft op een forum. Ook raden we je aan om de naam waar je op zoekt tussen aanhalingstekens te zetten, bijvoorbeeld “Jan de Broek”. De kans is dan groter dat je het betreffende adres zult vinden. Mocht je de plaatsnaam weten waar de persoon woont, kun je deze ook nog proberen. Je vult dan “Jan de Broek” Amsterdam in. Op deze manier is de kans nog groter dat je het juiste adres en persoon vindt.

Social media

Een andere manier om te zoeken is via social media. Tegenwoordig zijn deze erg populair en de kans dat je hier de goede persoon vindt, is erg groot. Een groot deel van de Nederlanders heeft bijvoorbeeld een profiel op Facebook. Via deze weg kun je contact zoeken en zo vragen om de juiste adresgegevens. Als dit niet mogelijk is, kun je het ook vragen via een gemeenschappelijke vriend of een andere bekende.Mocht je op Facebook gaan zoeken, dan zijn er verschillende filters die je helpen om zo gericht mogelijk te zoeken. Wanneer je alleen op de naam zoekt bij de algemene zoekfunctie, krijg je namelijk veel verschillende personen te zien. Het kan dan lastig zijn om de juiste persoon te vinden. Dankzij de verschillende filters kun je specifieker zoeken naar een bepaalde persoon. Mocht het niet lukken om iemand te vinden via Facebook, kun je dit natuurlijk ook nog altijd via Instagram, Twitter of LinkedIn doen. De kans dat de persoon die je zoekt op één van deze platformen zit, is groot.

Betalen voor adresgegevens

Wanneer je echt niet een adres kunt vinden, kun je er ook nog altijd voor kiezen om te betalen voor adresgegevens. Dit kan via een aantal websites. Let er wel goed op dat je een betrouwbare website hebt gekozen, aangezien veel sites ook geld vragen voor eenvoudige gegevens die voor jou helemaal niet nuttig zijn.