Adres zoeken op naam

Hebt u ooit het adres van iemand nodig gehad, maar alleen zijn naam? Met onze zoekfunctie kunnen we proberen te achterhalen wat het is. Ook hier hangt het succes af van het voorkomen van beide namen samen- dus zorg ervoor dat ze overeenkomen.

Als je de perfecte naam niet kunt vinden, zoals De Vries of Bakker bijvoorbeeld (beide veelvoorkomende Nederlandse namen), is het de moeite waard om te kijken of ze in onze database staan. Maar als je zoektocht nergens toe leidt, maak je dan geen zorgen, want deze bekende en ongewone achternamen bestaan ook buiten Nederland.

Meer mogelijkheden

Als je het adres niet op onze website kan vinden, of ze zijn een laatkomer op dit feestje en hebben ergens online een adres achtergelaten zoals in hun forum profiel (waarvan ik zeker ben dat iemand ons dat zal laten weten), dan kunnen we altijd zoekmachines zoals Google gebruiken.

Het beste van dit soort zoekopdrachten is hoeveel informatie ze geven – niet alleen wat er is ingevoerd, maar ook van wie het afkomstig is, dus zelfs als er spelfouten zijn gemaakt bij het typen van je aanvraagbrief. Zijn die fouten gecorrigeerd door het algoritme van Google!

Social media

Om iemands adres te vinden, kun je proberen te zoeken op social media sites. Facebook is een populaire site onder miljoenen Nederlanders dus er zullen er vast veel zijn die een profiel hebben en misschien ook de contactgegevens van hun vrienden weten! Als ik de juiste heb gevonden, nemen we gewoon rechtstreeks contact op via Facebook of vragen we een kennis of zij deze persoon kennen- maar welke weg ons morgenochtend ook dichter bij succes brengt, mijn stem heeft het want het klinkt alsof beide opties veelbelovend klinken 🙂

Het is makkelijk om te verdwalen op Facebook als je iemand zoekt. Maar het gebruik van de filters zal helpen je zoekopdracht te verfijnen en specifieker te maken, dus gebruik die ook! Als je ze daar niet vindt, probeer dan andere social media sites zoals Instagram of Twitter – misschien is hun profiel openbaar genoeg zodat we zonder problemen kunnen achterhalen waar ze in de stad wonen?

Betaaldiensten

Een andere mogelijkheid die je soms tegenkomt bij het zoeken op het web is betalen voor adresinformatie. Er zijn een aantal websites die deze service aanbieden en wij raden u aan de tijd te nemen om hun betrouwbaarheid te onderzoeken voordat u een beslissing neemt op basis van één bron, zelfs als het lijkt alsof ze aan al uw behoeften zouden voldoen als er geen andere opties beschikbaar zouden zijn!